torstai 20. tammikuuta 2011

päivä 20.

Kun tulin vaunulenkiltä ja avasin kotioven, lattialla kökötti Citymarketin mainoslehtinen ja siinä heti päällimmäisenä loisti irtokarkkitarjous. Julmaa pilaa.

Tajusin tuosta tarjouksesta, etten edes tiedä mitä karkit nykyisin maksaa! Käsittämätöntä. Ennen tiesin suunnilleen kaikkien karkkipussien hinnat (ja kilohinnat), nyt en tiedä yhdenkään pussin hintaa. Jokohan Makuunin irttarit on yli euron sadalta grammalta? En edes muista paljonko se typerä makeisvero on. Siitä puheen ollen: kun kuulin makeisverosta, uhkasin muuttaa maasta. Ärsyttää, että karkkia ja muita herkkuja verotetaan ankarasti, koska yhteiskunta tarvitsee lisää rahaa. Ymmärtäisin, jos vero lätkäistäisiin terveyshaittoihin vedoten, mutta ei. Julkisesti myönnettiin, että ei terveydellä ole mitään tekemistä veron kanssa vaan valtion kassaan nyt vaan tarvitaan lisää rahaa. Pöh.
No, ehkä en voi valittaa kun olen itsekin yhteiskunnan elätti ollessani vanhempainvapaalla. Vaikka kyllähän siitäkin joutuu veroa maksamaan.

Herkuttelin tänään mangovaahdolla. Mangot vaan soseeksi, kerma vaahdoksi ja sitten ne sekoitetaan, tarvittaessa lisätään vähän sokeria. Kuulostaa tosi simppeliltä (ja onkin sitä), mutta on ihan tajuttoman hyvää. Kiitosta vaan Gordon Ramsey. Kyseisen herran keittokirjasta nimittäin bongasin tuon ohjeen. Noin vaikeaa reseptiähän ei olisi voinut itse keksiäkään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti