tiistai 15. maaliskuuta 2011

uusi alku.

Tänään se siis alkoi. Karkiton elämä. Hui. Alku ei ollut ihan kaikkein sujuvin, sillä aamupuuroa valmistaessani rouskuttelin nälkääni kourallisen kovia karkkeja. Lisäksi sain eilen synttärilahjaksi suklaata ja aion kyllä syödä tässä lähipäivinä. Mutta pehmeä lasku onkin ehkä viisas valinta..? Aamulla kaupassa iski kamala salmiakkihimo, mutta sen verran itsekuria sentään löytyi, että jätin salmiakit ostamatta. Alku se on sekin! :)

Tiedän, etten pysty elämään täysin karkitonta elämää, joten olen keksinyt itselleni muutamia porsaanreikiä. Saan ostaa tiettyjä herkkuja, esimerkiksi oikein tummaa suklaata (mielellään luomua) ja lisäaineetonta lakua. Jonkun salmiakin aion lisätä vielä listalle, mutta en tiedä minkä. Aika näyttää. Nämä ovat sellaisia, joita ei voi eikä halua ahmia puolta kiloa kerralla ja joita ei voi syödä joka päivä, koska ovat sen verran kaliita. Lisäksi saan syödä karkkia, jos sitä on jossain tarjolla (mutta en saa silloinkaan tyhjentää koko kulhoa). Varmasti ajoittain tulee heikko hetki ja ostan jotain muutakin karkkia, mutta toivottavasti näitä repsahduksia ei tapahdu kovin usein. Projektini ei kuitenkaan kaadu yhteen, kahteen tai useampaan repsahdukseen vaan tämä on nyt pidemmän aikavälin juttu. Toivottavasti.

Karkiton elämä on siis lyhyt kuvaus pyrkimyksestäni, mutta tarkempi määrittely kuuluu suunnilleen näin: yritän lopettaa lisäaineilla kyllästettyjen karkkien ylettömän mässytyksen ja siinä samalla säästän rahaa ja syön terveellisemmin. Tavoitteenani on päästä eroon elämääni hallitsevasta karkinhimosta tai ainakin saada niskalenkki siitä.

Karkittoman elämän palkinnot ovat vieläkin mietinnässä. Haluaisin kovasti Tallinnaan kevään kuluessa, joten ehkä kuukauden karkittomuus palkitaan päivä Tallinnassa-risteilyllä? Ja Lontooseenkin pitäisi päästä, mutta ehkä se on sitten puolen vuoden tai vuoden kitumisen jälkeen ajankohtaista. Palaan vielä myöhemmin tähän asiaan.

En lupaa kirjoittaa blogia ihan joka päivä, mutta pyrin kuitenkin raportoimaan edistyksestäni useita kertoja viikossa. Tsemppiä minulle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti