perjantai 18. maaliskuuta 2011

päivä 4.

Unohdin aamulla ottaa kromitablettini ja karkinhimo on ollut kaverinani koko päivän. Otin sen äsken ja kappas, karkinhimo lähti. Perjantain kunniaksi motivaatio karkittomaan elämään on nollassa. Miksi muka haluaisin luopua karkista?! Idioottimaista, että edes haaveilen eläväni ilman karkkia. Sehän on (melkein) sama kuin luopuisi vapaaehtoisesti parhaasta ystävästään. Idioottimaisuudesta huolimatta en voi luovuttaa neljäntenä päivänä. Jatkan siis karkittomalla linjalla, vaikka koenkin sen typeräksi. (Tunnustus: en ole edelleenkään ollut yhtään päivää täysin karkitta vaan olen mutustanut pienen palan 80% suklaatani joka päivä. Sitä on vieläkin vähän jäljellä - onneksi.)

Sain tänään kuulla Suomen ainoasta sokeririippuvaisten vertaistukiryhmästä, Sokrusta. En tiedä kokoontuuko ryhmä enää, mutta jos kokoontuu niin olisi mielenkiintoista joskus mennä sinne vierailulle. Jaetaanko ryhmässä toimivia vinkkejä, joiden avulla pääsee eroon sokerihimosta vai puhutaanko siellä sokereiden ja hiilareiden pahuudesta? Jutellaanko siellä ehkä noloista tilanteista, joita karkinhimo on aiheuttanut tyyliin: "olin pyytänyt miestäni kieltämään minulta karkinoston ja kun mies sitten kaupassa ei antanut lupaa karkkiin niin sain hirveät raivarit ja koko kauppa katsoi kun kiukuttelin karkkihyllyn edessä kuin kaksivuotias"? (Näin ei muuten ole käynyt mulle..) Tai kehitelläänkö siellä yhdessä sokerittomien herkkujen reseptejä? Tahdon tietää mitä siellä tehdään! Löysin muuten myös Sokrun perustajan Heidi Kanniston haastattelun sokeririippuvuudesta, sen voi kuunnella tästä.

Nyt menen tekemään yhtä maailman herkullisimmista pizzoista. Resepti on Olivia-lehden täydellinen ohje ja löytyy täältä. Suosittelen lämpimästi ja kehoitan suhtautumaan reseptiin avoimin mielin. Artisokan sydämet on hyviä, vaikka en sitä aluksi uskonutkaan. Mukavaa perjantai-iltaa.

3 kommenttia:

 1. Kyllä, artisokan sydämet ovat hyviä :D

  Mielenkiintoinen tuo kromijuttu.

  -Ida

  VastaaPoista
 2. Kiva, että joku muukin on samassa aloitteluvaiheessa! Aloitin lakkoni perjantaina. Karkkinarkomaniani on sitä luokkaa etten selviä ilman vertaistukea. Harmi vaan, ettei tuo Sokru-yhteisö ole ilmeisesti enää toiminnassa( päivittetty viimeksi 2007)

  Tänään tein sokeripalalaskurin, jonka avulla aioin taistossani edistyä. Asetin itselleni tavoitesokeripalat aina viikoksi eteenpäin ja yritän sen avulla vähentää liikakäyttöä.. Voimia sinulle taistoon!

  VastaaPoista
 3. Mirkku, kiva että on "kohtalontoveri"! Tuo sokeripalalaskuri kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyykin paneutua siihen. Tsemppiä sinulle lakkoiluun!

  Ida, Maijan kanssa just puhuttiin, että ei voida myöntää sulle, että ne on hyviä. Sä et siis tiedä, että me tykätään artisokan sydämistä. :D

  VastaaPoista