tiistai 15. maaliskuuta 2011

synttäreistä ja keväästä.

Eilen oli siis 25-vuotissynttärini. Mieheni teki mielettömän herkullisen kakun, jonka koristuksen minä ideoin ja yhdessä toteutimme. Kakun täytteeksi tuli sitruuna- ja salmiakkivaahtoa. Yhdistelmä kuulosti todella hyvältä ja sitä se olikin. Päätin jo tehdä vauvan 1-vuotissynttäreille saman kakun, tosin eri koristuksilla.

Kakkuun valikoitui vahingossa perinteinen "poikateema" eli autokakkuhan siitä tuli, mutta onneksi se ei näin aikuisena haittaa. Jos olisin täyttänyt kaksi tai viisi vuotta, olisin ehkä saanut jonkinlaiset raivarit. :) En ole tehnyt vielä kovin montaa marsipaanikakkua ja se kyllä näkyy lopputuloksessa. Samoin siinä näkyy se, etten ole kovin pitkäjänteinen ihminen enkä jaksa väkertää kauaa saman asian kimpussa. Kakku on siis vähän hutaisten koristeltu ja viimeistelevä silaus puuttuu, mutta silti siitä tuli mielestäni todella hieno.Synttärilahjaksi sain mieheltä ja vauvalta mielettömän hemmottelupaketin, joka sisälsi the Body Shopin vartalovoidetta, vadelmalla maustettua valkoista teetä (luomu), omenasiiderin (luomu), käsintehtyä maitosuklaata, käsintehtyä 80 % tummaa suklaata ja sen kanssa nautittavaksi punaviiniä (myyjä, joka oli myös tehnyt kyseisen suklaan suositteli tätä yhdistelmää). Kaiken kruunasi kaunis kortti. Täydellinen syntymäpäivälahja. Kiitos rakkaat. <3Joka vuosi yllätyn, kuinka paljon rakastankaan kevättä. Pidän hirmuisesti kaikista vuodenajoista, mutta jotenkin kevät tuntuu omimmalta. En ikinä muista rakastavani kevättä, sillä eihän sitä kai voi rakastaa. Kaikki valittavat kevätmasennuksesta, loskasta, tiepölystä, likaisista ikkunoista, lumen alta paljastuvista koirankakoista jne. Ja silti kevään tullessa olen suunnattoman onnellinen. Nautin kevätauringon lämmöstä, loskan alta paljastuvasta asfaltista, hiekoitushiekan (hassu sana!) narkumisesta jalan alla, lintujen laulusta, katupölyn tuoksusta.. Pidän puroista, joita sulava lumi muodostaa. Innostun taas lenkkeilystä ja tahdon tehdä perusteellisen kevätsiivouksen. Olen täynnä energiaa. Suunnittelen kesää ja selailen kevään värikkäitä, inspiroivia aikakauslehtiä. Hymyilen paljon. Hurraa, kevät on täällä!

"Matka on määränpäätä tärkeämpi", on joku joskus todennut. Ehkä rakastan kevättä osittain siksi, että se on matka kesään. Kevät on lupaus lämpimmistä ilmoista, kesälomasta, kesän herkuista: herneistä, kirsikoista, mansikoista, vadelmista.. Kevät vihjailee kevyistä mekoista ja varvassandaaleista, ulkona nautituista aamuteestä ja järveen pulahtamisesta. Kesän tullessa haaveet törmäävät todellisuuteen: aurinko ei paistakaan tai sitten on liian kuuma, hyttyset kiusaavat ja mökkiteillä on ruuhkaa. Kevät ei onneksi muista näistä kertoa.

Tervetuloa kevät, olen kaivannut sinua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti