tiistai 8. maaliskuuta 2011

väärennetty ruoka.

Joko kaikki on nähnyt Silminnäkijän Väärennetty ruoka-ohjelman, joka tuli maanantaina kakkoselta? Jos joku ei ole vielä sitä katsonut, suosittelen lämpimästi. Löytyypi täältä.

Juttu tuli minulle juuri sopivaan aikaan, koska olen pikkuhiljaa herännyt miettimään kuinka paljon lisäaineita ruoissamme (ja karkeissamme) on. On varmasti totta, että kohtuullinen määrä lisäaineita ei ole terveydelle haitaksi, mutta mitäs sitten kun lisäaineita saa sekä ruoasta että karkista, ehkä vielä juomastakin. Ja kun tätä "altistusta" jatkuu kymmenen, kaksikymmentä vuotta, niin ne kaikki nautitut lisäaineet eivät muka vieläkään ole vaaraksi terveydelle? En usko.

Lisäaineet on melkein mahdoton jättää kokonaan ruokavaliosta pois, mutta ajattelin jatkossa tutkia ostoksilla ruokien ainesosalistoja hieman tarkemmin. Eineksiä emme pahemmin syö ja niin tulee jatkossakin olemaan. Joitakin tuotteita, joita olemme tähän asti ostaneet valmiina, ajattelin jatkossa tehdä itse. Siihen menee enemmän rahaa ja aikaa, mutta ainakin lopputulos on lisäaineeton ja aidompi.

Haaveilen kovasti myös, että jaksaisin leipoa meidän perheen leivät jatkossa itse. Leipominen on kuitenkin mukavaa puuhaa ja stressikin lievenee taikinaa vaivatessa. Leivän leipominen inspiroi, sillä leipätaikinaan voi laittaa melkein mitä vain höysteeksi. Äkkiseltään tulee mieleen ainakin erilaiset juuresraasteet, juustoraaste, puuronjämät, erilaiset pähkinät ja siemenet, leseet, rusinat ja niin edelleen. Sitä paitsi itse tehty leipä on niiiin paljon parempaa kuin mikään kaupassa myytävä. Tosin hyvä ruisleipä-ohje on vielä löytymättä. Jos jollain sellainen on niin pistäkääpä jakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti