perjantai 4. helmikuuta 2011

päivä 4 jkl.

Oi kuinka vaikeita päätöksiä elämä on täynnä! Pitäisi päättää onko karkkipäivä tänään vai vasta huomenna. Nyt tietysti haluaisin sen olevan tänään, mutta sitten harmittaa huomenna. Toisaalta huomenna on yhdet 30-vuotisjuhlat, joten voi olla etten muista juhlahumussa kaivata karkkia. Ja tämän suuren ongelman ratkaistuani on edessä toinen vielä kiperämpi kysymys: mitä karkkia ostaisin? Kun saan karkkia vain kerran viikossa, haluaisin kerralla kaikkea: hedelmäkarkkeja, suklaata, lakua ja vähän salmiakkiakin. Viinikumeja, kirpeitä, kovia ja pehmeitä karkkeja, aitoja makuja, mutta myös lähes ainoastaan lisäaineita sisältäviä (mutta ah niin ihania) mässyjä. Irtokarkit ovat siksi kovasti suosiossani, että niistä saa lähes aina koottua sopivan pussin. Mutta irtokarkkivalikoimakin on kovin rajoittunut eikä esimerkiksi Candykingin englannin lakut ole mistään kotoisin. Makuunin kaltaisissa irtokarkkiparatiiseissa toki valikoima on isompi, mutta siellä valikoiman suuruuden takia pussista tulee aina melko iso (siis noin 700 g painava) ja nykyisillä kilohinnoilla tulee kalliiksi ostaa karkit tuollaisista paikoista. Makuunin irtokarkkien kilohinta oli muuten noussut makeisveron myötä pöyristyttävän korkeaksi, muistaakseni se oli 1,19 €/100 g. Huh!

Uuden, herkuttomamman elämän päätöksessähän julistin, että saan syödä karkkipäivänä kohtuullisesti karkkia. Miten kohtuullisuus oikeastaan määritellään? Onko kohtuullista, jos ostan tavallisen karkkipussin lisäksi pienen laku- ja suklaapatukan? Tavallisesti ostaisin jumbokokoisen pussin, joten vaikka ostaisin edellä mainitun määrän karkkia, olisi se silti vähemmän kuin aiemmin. Eli eikö se silloin ole hyvinkin kohtuullinen karkkimäärä?

Nyt alkoi tehdä mieli englannin lakuja ja viinikumeja. Mutta vähän pitäisi saada suklaatakin. Äh!

Herkullista karkkipäivää kaikille niille, joilla sellainen tänään on! :)

1 kommentti:

  1. Ih, mullakin tekee mieli niitä kirpeitä haamuja irttareista. AHH! mutta ei voi mitään itseppä valitsin karkittoman helmikuun :p:p purkka ja huulirasva vievät oireet onneksi kauemaksi!

    VastaaPoista