perjantai 6. toukokuuta 2011

karkkijuttu.

Katsokaas mitä löysin! Akuutissa on ollut pari vuotta sitten juttu karkeista, tässä linkki sitä koskevaan artikkeliin: Karkkia terveellisesti | yle.fi.
Jos ette jaksa lukea juttua, niin tässä sen idea tiivistettynä: Suomalaiset syö kamalasti karkkia ja ylettömän karkinsyönnin terveysvaikutuksia ei tiedä kukaan. Karkinsyönnillä on paljon haittavaikutuksista (reikiinnyttää hampaat jne.). "Terveellisemmät" karkit (siis muun muassa ne jotka on makeutettu hedelmämehulla) ei ole oikeasti terveellisempiä vaan yhtä sokerisia kaloripommeja kuin kaikki muutkin makeiset.
Jutussa myös käydään läpi joitain karkkeja koskevia väittämiä ja lopussa muistutetaan säännöllisestä ateriarytmistä ja kerrotaan kuinka karkit voi korvata pähkinöillä. Blaa.
Jutussa ei siis ole oikeastaan mitään kovin uutta, mutta.. Karkinsyöjät saavat synninpäästön, sillä artikkelin mukaan muutama karkinsyöntikerta viikossa ei ole haitaksi, kunhan  ruokavalio on muuten kunnossa.

"Mutta se täytyy muistaa, että eihän karkki sellaisenaan ole epäterveellinen. Se on epäterveellinen vasta kun sitä karkkia syödään liikaa". Muistakaa tämä ja herkutelkaa rauhassa - älkää vaan joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti