tiistai 12. heinäkuuta 2011

itsekidutusta.

Ostin Brunbergin tehtaanmyymälästä 800 g Alku-karkkeja, koska ajattelin että ne näyttäisi kivalta lasipurkissa keittiön hyllyssä. Niin näyttää, mutta ne myös herättää aikamoisen karkinhimon ja houkutuksen. Voi kuinka tyhmä, tyhmä, tyhmä taas olinkaan! Veikkauksia otetaan vastaan: kauanko kestän ennen kuin sanon "otan vain yhden.."? :D

Ystäväni mielestä marenki ja nomparellit ovat karkkia, koska ne ovat pääosin sokeria ja tehty herkuttelutarkoitukseen. Itse en ole ikinä edes ajatellut, että edellämainitut olisivat karkkia. Marenkihan on jälkiruoka tai joku keksin tapainen pieni makea herkku, nomparellit taas ovat kakun tms. leivonnaisen koristeluun tarkoitettuja juttuja. Tässä asiassa olen oikeasti sitä mieltä, etteivät nuo ole karkkeja (toisin kuin siinä After eight-asiassa..) ja en oikein käsitä miten joku voi mieltää ne karkeiksi. Ystäväni I:n perustelut ovat ihan järkevät, mutta siltikään nuo eivät ole karkkeja. Mitä mieltä te muut olette?

Ja jos I vastaa tähän anonyyminä niin se on petos, huijaus ja petkutus! :)

3 kommenttia:

 1. Heippa,

  Kysyin asiasta mielipidettä sadalta lähimmältä ystävältäni. Kaikki olivat sitä mieltä, että marenki ja nonparelli ovat karkkeja.

  T: Eräs lukija :D

  VastaaPoista
 2. Heippa Eräs lukija. Sinä ja kaikki sata kaveriasi olette väärässä. Marenki ja nonparelli eivät ole karkkeja.

  Wikipedian mukaan "marenki (ransk. meringue) on Ranskasta lähtöisin oleva kuiva ja makea leivonnainen tai kuorrutus. Se valmistetaan kananmunien valkuaisista, joista tehdään vaahtoa ja jotka muotoilun jälkeen laitetaan uuniin paistumaan. Useasti marenkiin lisätään sokeria makua antamaan."

  Ja nonparelli eli strösseli on "leivonnaisten ja jäätelön päällä käytettävä koriste- ja makeutusmurska, joka koostuu esimerkiksi pienistä värjätyistä sokerin paloista. Sitä käytetään useiden jälkiruokien, kuten jäätelöiden, vanukkaiden tai donitsien kanssa. Strösseliä käytetään myös kermavaahdon, kaakaon tai pirtelön kanssa."

  Niin, että väärässä olette. Luuserit. :D :D

  VastaaPoista
 3. No okei :D Voisi muuten tehdä omatekoisia vähäsokerisia marenkeja, ne ei ainakaan olis karkkeja vaan proteiinipalleroita.

  VastaaPoista