maanantai 3. marraskuuta 2014

linkkivinkki ja raakasuklaata (taas).

Fysioterapeutti minussa katsoo usein huolestuneena tätä nykymeininkiä. Fitnesskisoja (ihan ok joillekin, mutta kun ei se elämäntapa vaan sovi läheskään kaikille!), lihasbuumia, crossfithulluutta, sitä kuinka koko ajan pitää haastaa itsensä ja suoriutua kovemmin ja paremmin. Mitä ihmettä - liikunnanhan pitäisi olla kivaa, ei tiukkaa suorittamista. (Kyllä kyllä, minullakin se lipsuu helposti suorittamisen puolelle: harmitti kun pyörälenkillä vauhti oli alle tavoitteen ja harmittaa, kun tankotemput ei onnistu. Minäkin olen ihminen!) Ja ennen kaikkea: mitä ihmettä - liikunnanhan pitäisi edistää terveyttä. Nykyisin se on päinvastoin: selät hajoaa kun koko ajan nostetaan isompia painoja ilman syvien tukilihasten vahvistusta (se on hidasta ja tylsää), nivelet ja lihakset taas rikotaan esimerkiksi kehonhuollosta luistamalla (hidasta ja tylsää) sekä viemällä treenit äärimmilleen (tuloksia nopeasti ja kauhea rääkki, wau). Kaiken lisäksi pää (ehkä myös parisuhde) hajoaa, kun syödään kuivaa kanaa ja maitorahkaa. Ja sitten kuva Facebookiin ja Instagramiin: katsokaa minua, elän terveellisesti!

Joo.


Olin niin iloinen, kun löysin Yle Areenasta ohjelman A-studio: Talk ja aiheena lihas on uusi laiha. *linkki*

Tuli sellainen fiilis, että ihanaa, nuo puhuu samaa kieltä mun kanssa. Joku muukin ajattelee, että nyt menee liian pitkälle. Varmaan niin ajattelee moni, mutta meidän ääni hukkuu fitnesskisaajien ja treenibloggareiden sixpack-kuvien alle. (Ei, en ole kateellinen. Kyllä supertimmi kroppa olisi kiva, mutta en halua yksipuolistaa treenejäni ja ruokavaliotani niin paljon, että saavuttaisin sen. Tää nykyinen kelpaa kyllä.)

Mitä me voidaan tehdä? Me voidaan ainakin osittain valita millaisia viestejä sosiaalisesta mediasta saamme. Lopetin monen supertreenaajan tilin seuraamisen, mutta ilon kautta liikkuvia seurailen edelleen. Me voidaan myös itse miettiä millaisia kuvia itsestämme julkaisemme: onko jokaisen lenkin jälkeen otettava selfie tai salilla habanpullistelukuva? Meneekö treeni hukkaan, jos sitä ei jaa sosiaalisessa mediassa? Me voidaan pitää pää kylmänä ja liikkua edelleen terveysnäkökulmasta, vaikka kaikki muut tavoittelisivat jotain muuta. Me voidaan myös pitää mielessä, että ammattilaisurheilijat tekee sitä ammatikseen - he eivät käy päivisin töissä, vaan treenaavat, LEPÄÄVÄT ja syövät. Ei ammattilainen tule tukka putkella töistä treeneihin ja totea, ettei ole ehtinyt syödä koko päivänä ja untakin on taas ollut ihan liian vähän. Siksi meidän ei kannata verrata itseämme ammattilaisurheilijoihin, heidän tuloksiin tai vartaloihin.

Tämä oli vaan taas tällainen pieni muistutus: liikunta on kiva vapaa-ajan juttu, se edistää terveyttä ja hyvinvointia. Ei sitä kannata ottaa liian vakavasti!

Mulla on nykyisin koko ajan suklaanhimo ja sen mä otan vakavasti. Niinpä tein tänään taas raakasuklaata. Osaan suklaamassaa ripottelin Turkinpippuri-rouhetta, toiseen puolikkaaseen sekoitin piparkakkumausteita (neilikka, inkivääri, kaneli, kaardemumma). Mmmmmmm kuinka hyvää! Kiitos vaan sinulle, joka vinkkasit piparkakkumausteiden käytöstä raakasuklaan teossa.

Nyt nukkumaan, piti olla jo tunti sitten sängyssä lukemassa. Hups!

2 kommenttia:

 1. Kokeile laittaa vielä aprikoosia, mantelirouhetta ja karpaloita/rusinoita silputen suklaaseen. Näin löysin itse sen "The Joulusuklaan" joka vetää vertoja fazerin suklaallekin :)

  T: Se vinkkaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas vinkistä! Mietinkin eilen että Fazerin joulusuklaassa taitaa olla seassa "kökköjä" ja heitin siksi massan joukkoon kaakaonibsejä. Nuo sun lisäykset kuulostaa kyllä siltä, että pian on tehtävä taas raakasuklaasatsi. :>

   Poista