torstai 4. syyskuuta 2014

välipalavinkki.

Mulla oli eilen aivan kamala karkinhimo ja sen takia hurja kiukkukohtaus illalla. Aluksi puhisin itsekseni, sitten vedin lenkkarit jalkaan ja meinasin lähteä lähikauppaan karkkiostoksille. Jäinkin omaan pihaan viskomaan oksia, keppejä, kaarnanpaloja ja pikkukiviä. Helpotti kummasti!

Sitten palasin sisälle ja tein herkullista mustaviinimarjavaahtoa. Ohjeen olen joskus bongannut Ruoka-Pirkka-lehdestä, kiitos siis K-kaupoille tästä välipalaherkusta.

Tarvitset 5 dl vettä, 2 dl ruisjauhoja, 4 dl mustaviinimarjoja ja 3/4 dl sokeria (itse käytin intiaanisokeria)

Kiehauta vesi, kaada se kulhoon ja ripottele sekaan ruisjauhot samalla vatkaten. Anna jäähtyä. Minä nopeutin prosessia heittämällä metallisen kulhon kylmään veteen ja sekoitin koko ajan, jäätyikin aika nopeasti.

Vatkaa jäähtynyttä seosta sähkövatkaimella niin, että siitä tulee kuohkeaa ja väriltään vaaleaa. Lisää joukkoon sokeri ja survotut marjat, sekoita vielä.

Tosi hyvää maitolorauksen kanssa!edit: pikaisella googletuksella löytyikin alkuperäinen ohje, se on täällä. Sieltä löytyy myös ravintosisältö. Myös blogitekstin kuva on lainattu kyseiseltä sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti