perjantai 26. syyskuuta 2014

suunnitelma c, täydellinen vaihtoehto

Mulle oli tälle illalle suunnitelmia. Olin odottanut viikkotolkulla hot yinjooga-kurssia (5 kertaa), jonka piti alkaa tänään. Se peruttiin, ainakin tämän illan osalta. Liian vähän osallistujia. Kyllä otti päähän!

Suunnitelma B oli lähteä Helsinkiin katsomaan Pole Stars Showcase-kisoja. Mutta jo aamulla tuli selväksi että tämä ei onnistu: lapsista näki, että oli taas vähän rankka viikko. Eivät siis ole vielä tottuneet siihen, että äiti lähtee iltaisin töihin ja äitiä tunnutaan nyt kaipaavan kovasti etenkin nukkumaan mennessä.

Niinpä perjantai-illan suunnitelma oli suunnitelma C. Kun mies tuli töistä kotiin, mä lähdin salille. Ja olipa treeni! En ole aikoihin tehnyt salitreenejä, mutta viimeksi tankoillessa sisuunnuin omaan voimattomuuteeni ja suunnittelin treenin, joka a) vahvistaa mun heikkoja kohtia eli parantaa lihastasapainoa ja b) toivottavasti antaa lisää voimaa myös tankoiluun (vaikka epäilen, että enemmän vika on siinä, etten osaa tangolla käyttää mun lihaksia oikein - vinkkejä miten treenata sitä?!). Niin, sisuuntuneena tein siis aika tiukan treenin ja nautin. Kuuntelin musiikkia, uppouduin omaan maailmaan ja sain kerrankin pääni tyhjäksi kaikista tsiljoonista siellä risteilevistä ajatuksista.

Treenin jälkeen join palautusjuoman ja suuntasin vielä infrapunasaunaan. Siellä istuin, hikoilin ja luin uusinta MeNaiset Sport-lehteä. Lehdessä oli juttua kahdesta crossfit-mimmistä. He vinkkasivat, että kerran viikossa kannattaa pitää mättöpäivä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Koska toinen mimmeistä oli Emilia Leppänen (vahva ja iloisen oloinen tyyppi, fanitan), pysähdyin miettimään tätä. Aineenvaihdunnasta en tiedä, mutta oikeasti mun kroppa tuntuu toimivan parhaiten silloin kun yhtenä päivänä viikossa herkuttelen, paljon. Ei siis vain karkilla vaan kaikella muullakkin. Sen jälkeen lihakset tuntuu palautuneilta, voimakkailta, "täysiltä". Niin että en aio elää sokerittomasti enkä herkutella joka päivä vähän. Sem sijaan aion syödä kuusi päivää viikossa terveellisesti ja yhtenä päivänä syödä just sitä, mitä tekee mieli. Vaikka sitten croissanttia aamupalalla, jäätelöä iltapäivän kahvin kera, pizzaa päivälliseksi ja karkkia iltapalaksi.

Tällainen ei varmasti sovi kaikkien elimistölle, mutta mun kropalle se on tuntunut toimivan.

Palaset siis loksahtivat paikoilleen tänään. Ja vaikka mua edelleen harmittaa vähäsen joogan peruuntuminen ja se, etten nähnyt mahtavia tankotanssiesityksiä niin perjantai oli täydellinen. Ja sen kruunasi se, että sain nukuttaa noi pikkuiset tänä iltana. Uniset lapset on niin... <3

Nyt venyttelemään!

Ai niin.. mitä mä siellä salilla tein? Tällaista:

Lämmittely

Alataljasoutu 8 ja TRX-soutu 12, kolme sarjaa vuorotellen

Lonkan ojennus taljassa 3 x 8/puoli
Lantionnosto selinmakuulla, painotangon kanssa 3 x 12

Ojentajat taljassa 8 ja ojentajadippi jalat pallon päällä 12, kolme sarjaa vuorotellen

Pystypunnerrus käsipainoilla 8 ja takaolkapäät taljassa 12, kolme sarjaa vuorotellen

Varpaat tankoon 3 x 12 (siis tangosta roikkuen, jalat nousee sinne tankoon. Tai tarkoitus olisi, että ne nousee. Ei noussut, mut nostin sen verran kun nousi ja ehkä joskus vielä varpaat osuu sinne tankoon!)

Sivulankkudippi 2 x 15/puoli

TRX-rutistus 3 x 12 niin, että lankusta mennään "puolikäsilläseisontaan" eli pää alaspäin, selkä pystysuorassa, jalat vaakatasossa.

Selän ojennus laitteessa 3 x 15

Sit jäähdyttely ja venyttelyt.

Olen pitkään tehnyt salilla patteriharjoittelua (tosin nyt en ole aikoihin käynyt salilla). Nyt halusin jotain erilaista ja niinpä yhdistin samaan patteriin saman lihasryhmän treenin, yleensä olen tehnyt "oikeaoppisesti" erinlihasryhmää esim. reidet ja rinta, pakarat ja ojentaja, rinta ja hauis.. Tuo uusi systeemi teki kivan poltteen aina lihaksiin, tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti