sunnuntai 26. helmikuuta 2012

lauantain opetukset.

Tuli lauantai, karkkipäivä. Odotin koko päivän innolla iltaa ja sitä hetkeä, kun saa ottaa karkkipussin esiin ja herkutella.

Tuli se hetki. Kaivoin kaapin perältä nallekarkkipussin, jonka olin avannut jo edellislauantaina. Ensimmäiset nallekarkit osasin syödä rauhallisesti nautiskellen, mutta sitten käsi alkoi lappaa karkkia suuhun kiihtyvällä tahdilla ja varmasti alle vartissa pussi oli tyhjä. Hups. Taisi olla nälkä.
Opetus nro 1: SYÖ KUNNOLLA ENNEN HERKUTTELUA.

Onneksi kaapissa oli myös toinen karkkipussi, Haribon Stjärne mix. Sekin sitten avautui (nooooou!) ja käsi kulki edelleen vauhdilla karkkipussin ja suun väliä. Onneksi karkit alkoivat maistua.. hmm.. tympeiltä(?) ja olin kerrankin fiksu ja osasin jättää pussin hetkeksi rauhaan. Palasin kuitenkin karkkipussille vielä myöhemmin jostain kumman syystä ja sittenhän se tuttu karkinjälkeinen paha olokin iski.
Opetus nro 2: ÄLÄ PIDÄ VARAKARKKEJA KAAPISSA.
Opetus nro 3: LOPETA KARKINSYÖNTI ENNEN KUIN ON PAHA OLO.

Tänä aamuna teki taas mieli karkkia (ylläri, sillä karkinsyöntihän ruokkii karkinhimoa) ja tiesin, että nyt on ratkaisevat hetket käsillä. Jos nyt söisin loput Stjärne mix-pussista, karkkia tekisi mieli myös sunnuntai-iltana, maanantaiaamuna jne. jne. ja karkkikierre olisi taas valmis. Pystyinkin vastustaa karkinhimoa, hetken. Kunnes ärsyynnyin jostain mitä mieheni teki ja "kostona"/kiukkua lievittääkseni menin kaapille ja kiskaisin karkkipussista kourallisen nameja suuhuni. Ei näin.
Opetus nro 4: ÄLÄ ANNA PERIKSI KARKINSYÖNNIN JÄLKEISELLE KARKINHIMOLLE VAAN KATKAISE KIERRE HETI ALKUUNSA. Perään ainakin sata huutomerkkiä, sillä tämä on ehkä tärkein opetus.
Opetus nro 5: ÄLÄ TUNNESYÖ.

2 kommenttia:

 1. Täällä ollaan nyt oltu 3 viikkoa ilman karkkia, eikä vieläkään tee edes mieli. Ainoa herkku mitä olen tämän kolmen viikon aikana syönyt, on jäätelö jota söin yhtenä päivänä kun olin kipeä ja halusin jotain kylmää. Aika hyvin mielestäni :) Syön nykyään todella paljon (siis todella paljon) hedelmiä ja muutenkin niitä järkevämpiä ruokia, joten karkkihimoa ei oikeastaan edes tule kun on niin käynnä sitä terveellistä ruokaa :) Toivottavasti voitonkulkuni jatkuu pitkään! Taitaa tulla elämäni ensimmäinen pääsiäinen ilman karkkia... boo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Tosi hyvin ettet kipeänäkään sortunut herkuttelemaan.

   Mä olen myös pyrkinyt nyt syömään entistä terveellisempää ruokaa ja olen lisännyt hurjasti kasvisten ja hedelmien syöntiä, sillä olen syönyt niitä aivan liian vähän. On hassua, miten usein nälkäisenä käsi hakeutuu karkkipussille, vaikka parempi olisi ottaa vaikkapa joku hedelmä. Musta tuntuu, että se hedelmien kuoriminen on aina jotenkin ylitsepääsemätöntä, vaikken muuten myönnäkään olevani laiska. Nyt aion kuitenkin tsempata ja muutamana päivänä olenkin jo onnistunut lisätä hedelmien syöntiä - ilman karkinhimoa.

   Tsemppiä edelleen ja tsempitykset nyt jo myös pääsiäistä varten. Hui mikä koetinkivi!

   Poista