torstai 9. helmikuuta 2012

kierre.

Olen selviytynyt parin viikon ajan melko hyvin lauantaisesta karkkipäivästä. Tarkoitan tällä sitä, että karkkipäivää seuraavana päivänä (toisin sanoen sunnuntaina) ei ole ollut mikään ihan hirveä karkinhimo. Luulen tämän johtuvan siitä, että olen herkutellut lauantaisin maltillisesti vain ehkä maksimissaan 300g painoisella karkkipussilla (sen Jumbopussin tai 500g irttarisäkin sijaan).

Mutta mitä tapahtuu, kun syö lauantaina karkkipäiväkarkit ja sunnuntaina vaalivalvojaiskarkit? Maanantaiaamuna on kamala karkinhimo ja on tyhjennettävä kiposta eilisillan karkkijämät. Illalla mies onneksi tajusi salilta tullessaan tuoda suklaalevyn, sillä sinä iltana oli olo, että on IHAN oikeasti saatava karkkia. Suklaisen maanantain jälkeen tiistaiaamuun herätessä ensimmäisenä ajatuksissa oli karkit ja se, että niitä on saatava. Onneksi tiistaina oli hääpäivämme ja olimme sopineet viettävämme sitä rauhallisesti kotona, leffaa katsoen ja thairuokaa syöden. Arvasin, että ruoan jälkeen tekee mieli makeaa, joten kävin jumpasta tullessani hakemassa meille pussillisen lakuja. Ja taas aamulla oli karkinhimo.

Siinä vaiheessa tajusin onneksi kamppailla karkinhimoa vastaan. Eilisillan vietin urheilulehtiä lukien ja herkuttelin mango-passionsmoothiella ja myslipatukalla. Tänään ei ole ollut karkinhimoa.

Karkinsyönti siis todellakin ruokkii karkinhimoa. Onneksi tulevana viikonloppuna en taida ehtiä/jaksaa herkutella laisinkaan, sillä olen menossa tänne. Ihana sporttiviikonloppu siis tulossa! Toivottavasti pysyn terveenä.

6 kommenttia:

 1. Näitä postauksia on kiva lueskella :) Itse päätin testata montako päivää voin olla ilman karkkeja. Yritän myös samalla saada taas painoa putoamaan, joten en aio herkutella millään muullakaan karkin sijaan.

  Karkki on aina ollut se mun juttu. Sipsit ja popcornit, leivokset ja keksit, jäätelö... ne on kans ihan jees, mutta mikään ei ole niin taivallista kuin karkit. Olen ollut tälläinen niin kauan kuin muistan, lapsena karkkipäivä oli paraspäivä eikä mikään määrä karkkia ollut koskaan liikaa. Pystyn ihan hyvin syömään Jumbo pussin karkkia kerralla eikä edes tunnu pahalta. Jos karkki ei vaikuttaisi painooni mitenkään, söisin karkkia jokaikinen päivä. En osaa välittää siitä kuinka epäterveellistä karkki on tai kuinka pahaksi se on hampaille.

  Tämä on nyt neljäs päivä ilman karkkia. Olen joskus ollut muutamia viikkoja ilman yhtään karkkia mutta on myös ollut usein niitä viikkoja jolloin on syönyt vähintään joka toinen päivä karkkia. En halua olla loppuelämääni ilman karkia, vaan näin alkuun testata kuinka kauan voin elää ilman sitä. Sitten joskus voisin yrittää pitää karkkipäivän esim. joka toinen lauantai ja silloin saisin syödä sitten ison satsin karkkia.

  Saas nähdä miten käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, miten sujuu karkiton elämä? :) Toivottavasti paremmin kuin täällä.. Mä olen kyllä ihan toivoton. Aina on hyvä tekosyy syödä karkkia tai herkkuja ja jos tekosyytä ei keksi niin ne on niitä päiviä kun "on vaan sellainen olo, että IHAN OIKEASTI tarttee karkkia". ;)

   Poista
  2. Hyvin sujuu! Tänään on 10. päivä ilman karkkia. Oikeastaan vasta eilen ja tänään on tehnyt mieli karkkia. Eilen vietettiin ystävän päivää ja käytiin ravintolassa syömässä. Sen jälkeen teki niin mieli hakea jotain hyvää naposteltavaa iltaa varten, mutta en hakenut. Ja tänään oon ollut vähän kipeänä ja on tehnyt mieli syödä karkkia, mut en syönyt! :)

   Poista
  3. Hienoa! Tai oikeastaan paljon enemmänkin kuin hienoa.. Mahtavaaupeetafantastista. ;D
   Miten oikein olet tuossa onnistunut, kerro heti! T. Epätoivoinen, tahdon eroon karkista.

   Poista
 2. Heippa, muista ottaa laivalle iso purkki kromitabletteja mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en ota. Sen sijaan otan mukaan kirjan ja villasukat, marssin tax free-putiikkiin ja ostan karkkipussin tai pari. Sitten kun V on nukkumassa, vietän ihanan rentouttavan illan kirjan ja karkin ja ehkä myös ystävän kanssa. Paitsi jos se ystävä mäkättää mun karkinsyönnistä niin lukitsen sen vessaan. :D

   Poista