lauantai 18. helmikuuta 2012

karkkia ja motivointia.

Risteily oli ja meni. Tukholman kaupat on nyt tyhjennetty ja myös Silja Linen buffetpöydät ovat tyhjät, erityisesti ihana jälkiruokapöytä. Nams. Tänä iltana nautiskelin vielä herkullisia quesadilloja ja nyt edessä on lasillinen kuivaa omenasiideriä sekä nallekarkkeja. Sit riittää. Huomisesta alkaen alkaa jälleen kerran uusi elämä.

Alunperin piti vain aloittaa yksi-herkkupäivä-viikossa-elämä. Olen kuitenkin onnistunut kasvattamaan painoani ja rasvavarastoani muutaman kilon verran. En huitele vieläkään ylipainon rajoilla, mutta olo on tukala ja kaikkea muuta kuin kotoisa. Niinpä aloitan hmm.. jonkinlaisen dietintapaisen rypistyksen. Herkkuja saa siis vain lauantaisin ja silloinkin rajallisesti. Aion myös suunnitella itselleni uuden ja tehokkaamman treeniohjelman ja myös toteuttaa sitä tunnollisesti. Aion muokata ruokavaliotani terveellisempään suuntaan ja muutenkin aloittaa uuden ja paremman elämän. Se ei oikeastaan ole ikinä fiksua vaan aina pitäisi muuttaa elämää pikkuhiljaa ja pala kerrallaan. Tahdon nyt kuitenkin kokeilla tällaista kertarysäystä. Sitä paitsi ei tämä nyt niin valtava muutos ole sillä syön (jatkuvaa herkuttelua lukuunottamatta) suht terveellisesti, liikun ehkä viidesti viikossa ja muutenkin elän melko terveellisesti. Toki aina löytyy parannettavaa ja nyt on niiden parannusten aika.

Löysin jostain netin syövereistä tällaisen Niken kuvan, jonka päätin ottaa motivaatiokuvakseni.
En varmastikaan pääse tuollaiseen kuntoon (ainakaan kesäksi 2012 Ü), mutta motivaatiota tuo ainakin lisää.

Nyt nauttimaan nallekarkeista. :)

2 kommenttia:

 1. Minun apunani terveellisessä ruokavaliossa ja herkkujen vähentämisessä viimeisen 1,5 viikon aikana (huiman pitkä kokemus, siis) on yksinkertaisesti ollut ruokapäiväkirja. Ei kuitenkaan ihan pelkkä tavanomainen syötyjen ruokien listaus, vaan www.kalorilaskuri.fi, joka ystävällisesti laskee puolestani syömien ruokieni kalorimäärät ja muut ravintoainepitoisuudet sekä kertoo, kuinka paljon oikein voin vielä syödä. Motivaattorina tähän oli valmentajani, joka kehotti tiputtaa vähän painoa (vaikka minusta siihen ei ole mitään tarvetta ja M kysyi: "Mistä muka sitä vois tiputtaa?"). Olen ainakin saanut ylimääräiset nesteet pihalle, mikäli painon putoamiseni nyt sitä tarkoittaa.

  Kalorilaskurissa on se kiva puoli, että se laskee myös kulutettujen kaloreiden määrät ja ottaa sen huomioon ravinnontarpeessa. Minä en vaan itse jaksa kovin tarkkaan liikuntojani sinne rustata, enemmänkin olen hyvin suurpiirteinen siinä. Joten ei kai voi luottaa ihan sataprosenttisesti tuohonkaan, mutta on ainakin joku apu tässä hommassa, jossa ei minusta edes ole järkeä. :D Mutta ei ole oikeasti tehnyt reiluun viikkoon mieli karkkia tai suklaata kuin ehkä vanhasta tottumuksesta - suurin piirtein olen ajatellut, että pitäisi olla suklaanhimo, mutta kun ei ole. Vähän tosin lauantaina kuumeen noustessa olisi tehnyt mieli TV-mix chocoa... En jaksanut kuitenkaan lähteä kauppaan, niinpä tein ihastuttavan helpon suklaakakun mikrossa. Se olisi kaivannut rinnalleen myös kermavaahtoa, mutta ehkä ihan hyvä, ettei meillä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus kokeillut jotain tuon kaloeilaskuri.fi:n kaltaista sivustoa, mutta olen hurjan huono kirjaamaan ylös kaikkea syömääni, erityisesti koneelle. Inhoan annosten punnitsemista ym., joten tuollainen tuntuu aina niin pakkopullalta.. Mutta olen kyllä itsekin miettinyt, että olisi hyvä taas kokeilla sellaista ja katsoa kuinka terveellisesti oikeastaan syönkään.

   En kyllä tajua sitä, että sinun pitäisi pudottaa painoasi! Kannattaa vaan kuunnella itseään (ja M:n viisaita sanoja) ja unohtaa valmentajan kommentti, jos mahdollista.

   Poista