sunnuntai 9. lokakuuta 2011

39/91.

Päätin lopettaa karkkilakon.

En lopeta lakkoa siksi, että tahtoisin karkkia niin kovin paljon etten enää kestä. Lopetan lakon, koska minulla meni herrrmo. Ja nyt minulla on ongelma, sillä en osaa selittää mihin ja miksi hermo meni. Yritän silti.

Olen tavallisestikin sitä mieltä, että ruokavaliossa (samoin kuin monessa muussakin asiassa) kultainen keskitie ja maalaisjärki ovat hyviä juttuja. Nykyisin tuntuu, että ne on ihan "out" ja kaikki viedään äärimmäisyyksiin. Olen kyllästynyt siihen, että kaikesta ruoasta saa syövän tai tuhoaa maapallon. Tokikin ruoan terveellisyys on tärkeää ja kyllä itsekin tahdon elää luontoa säästäen, mutta kohtuus kaikessa! Ruoasta menee nautinto, kun juustoa syödessä miettii tekevänsä suuren ympäristörikoksen ja oliiviöljyn kuumetessa pannulla muistaa, että kyseistä öljyä ei saisikaan käyttää paistamiseen. Se ei riitä, että käyttää osaksi luomua, pitäisi ostaa kaikki mahdollinen luomuna ja mielellään myös lähitilalta. Ei riitä, että vähentää lihan käyttöä, pitäisi alkaa kokonaan kasvissyöjäksi. Ilmeisesti mielellään ihan vegaaniksi. Eikä riitä, että tekee ainakin 90% lapsen ruoista itse, ilmeisesti on huono äiti heti kun antaa lapselleen joskus purkkiruokaa (siis esimerkiksi reissussa). Ruokavaliot on vedetty jo pari vuotta överiksi ja minua on ärsyttänyt se alusta asti. Lisäksi olen tässä parin viime viikon aikana kuullut ja lukenut monia kärkeviä kommentteja ruokavalioihin liittyen ja koska olen tällä hetkellä aika väsynyt, nämä kommentit ovat saaneet minut ärsyyntymään ja kyllästymään. Siksi pinnani katkesi ja karkkilakko päättyi. En tahdo syödä hiilarittomasti, sokerittomasti, kalorittomasti, lisäaineettomasti, mauttomasti, totaalikieltoja noudattaen. Tahdon syödä kultaista keskitietä noudattaen, terveellisesti ja maukkaasti, luomua suosien mutta myös ei-luomua käyttäen, myös herkut sallien. Päätin, että pyristelen eroon kaikista totaalikielloista ja muista äärimmäisyyksistä. Siis myös karkkilakosta.

Tein päätökseni eilen, mutta en ole vielä(kään) syönyt karkkia. Lakon lopettaminen ei siis tarkoita, että ryntään Makuuniin irtokarkkiostoksille ja jatkan hillitöntä mässyttämistä. Aion edelleen yrittää karkin, sokerin ja herkkujen vähentämistä, maltillista syömistä. Mikään ei kuitenkaan ole enää kiellettyä.

Että näin. Tällainen paatos tähän iltaan. :)

ps. Vähän kyllä harmittaa tämän lakon päättyminen, sillä lakko on sujunut helposti ja hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti